Tim Smet behaalde zijn kandidatuur aan de Ufsia in 1999 en zijn licentiaat in de rechten aan de UIA in 2002. Na zijn studies startte hij meteen als stagiair bij het kantoor van Mr. Van Aelst in Dendermonde. Onder diens mentorschap kwam Mr. Smet op korte termijn in contact met het strafrecht in al haar facetten.

In 2005 vervoegde Mr. Smet het kantoor in Antwerpen. Hier speelt hij sindsdien een belangrijke rol in de expansie en groei. In 2014 stichtte hij bovendien de huidige associatie in samenwerking met Mr. Van Aelst en Mr. Gauquie.

U kan terecht bij Mr. Smet voor al uw problemen inzake strafrecht, verkeersrecht, aansprakelijkheidsrecht en sportrecht.

Hij is bovendien houder van het Certificaat van de bijzondere opleiding ‘Cassatieprocedures in strafzaken’, en kan u dus ook bijstaan in zaken voor het Hof van Cassatie.

Sinds 2021 is Mr. Smet tevens de trotse houder van een diploma Master in het Sport Management, hetgeen hij behaalde aan het Johan Cruyff Institute, en waarmee hij zijn kennis en ervaring in het Sportrecht nog meer uitdiepte.