Rijden zonder rijbewijs en toch een autoverzekering kunnen afsluiten? Velen stellen zich vandaag de vraag hoe dit mogelijk is?

ASURALIA SA, de koepel van verzekeraars zegt dat dit te wijten is aan het feit dat ze geen inzage krijgen in de databanken van de rijverboden omwille van privacy redenen. Dat lees je ook in dit artikel dat verscheen op VRTnws.be

“Gelukkig maar!”, zegt meester Tim Smet, advocaat bij Nevisis Advocaten: “Het is een beetje naïef om te denken dat mensen die keer op keer achter het stuur kruipen zonder dat ze over een geldig rijbewijs beschikken, hun wagen zullen laten staan wanneer ze geen verzekering zouden kunnen afsluiten. De enige die daar de dupe van wordt zijn de slachtoffers. Een verzekering zorgt er namelijk voor dat zij schadeloos gesteld worden ongeacht of de bestuurder van het voertuig op het moment van het ongeval over een geldig rijbewijs beschikte. Het is dan aan de verzekeringsmaatschappij om nadien een regresvordering in te stellen tegen de bestuurder.Godzijdank had de man die in Gent twee mensen doodreed een geldige verzekering!” (Foto: Alexa, Pixabay)

#verkeersrecht#verkeer#advocaat#verkeersrechtadvocaat#nevisisadvocaten