De afgelopen dagen werd er in de media jammer genoeg meermaals bericht over dossiers van intrafamiliaal geweld, over gezinsdrama’s met dodelijke afloop, en over fatale verkeersongevallen.

Als slachtoffer of als nabestaande in dergelijke dossiers is het van belang om je door de juiste mensen te laten bijstaan, niet enkel op fysiek en mentaal vlak, maar ook juridisch. Ook hier biedt Nevisis Advocaten hulp. Onze gespecialiseerde advocaten hebben ruime ervaring in het bijstaan van zogenaamde burgerlijke partijen, dit door zowel hun stem te laten horen en hun rechten af te dwingen tijdens de onderzoeksfase, als nadien bij de opmaak van een schadenota en tijdens de pleidooien in de fase waarin de zaak effectief voor de correctionele of de politierechtbank komt.

Ten slotte kan je als burgerlijke partij ook tijdens de strafuitvoering van de veroordeelde meer en meer betrokken worden, waarbij juridische bijstand eveneens opportuun is.

Ook deze week werden er bijvoorbeeld twee spraakmakende vonnissen geveld waarin Nevisis Advocaten één van de slachtoffers bijstond. Dit zowel voor de correctionele rechtbank in Antwerpen in een dossier aangaande zedenfeiten waarbij de veroordeelde K.D.J. werd veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf en 5 jaar terbeschikkingstelling. Lees HIER meer over deze zaak (artikel Gva.be)

Of voor de correctionele rechtbank in Gent met een dossier waarin de minderjarige COOLS Lena n.a.v. een aanranding van de eerbaarheid en het verspreiden van beelden daarvan, zelfmoord pleegde.

In deze zaak besliste de rechtbank op donderdag 30.06.2022 dat er een verband was tussen de aanranding en de zelfdoding, waardoor ze zich onbevoegd verklaarde en de zaak mogelijks voor het Hof van Assisen behandeld zal moeten worden. Wordt in ieder geval vervolgd. Lees HIER meer over dit dossier (artikel vrtnws.be)

Bent u betrokken bij een misdrijf als vervolgde, als slachtoffer of nabestaande? Aarzel niet om een afspraak in te plannen bij Nevisis Advocaten. (foto: Pexels RODNAE Productions)