VTM kondigde afgelopen week een nieuw programma aan waarmee zij opnieuw, na ‘Blind getrouwd’ en ‘Blind gekocht’, enkele juridische grenzen aftasten. In ‘Ik wil een kind’ kiezen wensouders voor het zogenaamde bewust co-ouderschap.


Diverse psychologen en politici gaven reeds hun kritische kijk op dit exotische concept. Ook juridisch kan men zich de vraag stellen of we het concept ‘recht hebben op een kind’ niet te simplistisch benaderen. Wat met het belang van het kind? Bewust co-ouderschap, hoe werkt dit juist?


Het doel van VTM zou vooral taboedoorbrekend zijn. Het programma belicht het gebrek aan informatie, begeleiding en ondersteuning dat wensouders ervaren. Momenteel bestaat hier immers geen wettelijk kader voor en zitten we met een juridisch vacuüm. In dat opzicht zou het wel eens een zeer interessant debat kunnen worden.


Indien u juridische vragen heeft omtrent het concept van bewust co-ouderschap, of omtrent andere aspecten die hiermee gepaard gaan, kan u steeds contact opnemen met Nevisis Advocaten. Eén van onze advocaten gespecialiseerd in het familierecht helpt u graag verder.