De vermeende opdrachtgever van de moord op Silvio Aquino in 2015, rivaal Martino Trotta (60), vraagt – bij monde van zijn advocaat Tim Smet van Nevisis Advocaten om voorlopig te worden vrijgelaten. De man zit al bijna vijf jaar in voorarrest. De Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) spreekt zich op 1 december uit of Trotta en vier medeverdachten in 2021 voor het assisenhof moeten verschijnen. 

Dinsdag 17 november 2020 is in de Kamer van Inbeschuldigingstelling gepleit over de verwijzing van vijf verdachten naar het assisenhof. Daar zouden zij in 2021 moeten terechtstaan voor de moord op Silvio Aquino, één van de broers van Aquino-clan die tot 10 jaar cel zijn veroordeeld voor cocaïnesmokkel. 

Silvio Aquino en zijn echtgenote Silvia Liskova werden op 27 augustus 2015 klemgereden in Opglabbeek. Het kwam tot een schietpartij, waarbij Aquino het leven liet. Zijn vrouw kon zich uit de voeten maken en bleef ongedeerd. Eén van hun belagers werd ook dodelijk geraakt en zijn kompanen lieten hem achter langs de A73 in het Nederlandse Roermond. Die man werd geïdentificeerd als Samson Hamidovic en via hem kwamen de speurders de andere vermoedelijke uitvoerders op het spoor, vier leden van de Bosnische clan Hamidovic. Zij werden eind vorig jaar opgepakt in Zuid-Frankrijk en Duitsland.

In januari 2016 belandde dan ook Martino Trotta in de cel. Die gewezen restaurantuitbater uit Maasmechelen zou de opdracht voor de moord hebben gegeven, maar ontkent.

Trotta zit nog altijd in de gevangenis. Hij werd tijdens die gevangenschap wel veroordeeld tot 6 jaar cel voor de smokkel van een halve ton cocaïne in 2012 vanuit Paraguay. 

Advocaat Tim Smet: “Mijn cliënt ontkent de opdrachtgever van de moord op Silvio Aquino te zijn. Wij wachten op de uitspraak van de KI. Mijn cliënt hoopt vrijgelaten te worden voor het assisenproces plaatsvindt.” (Bron: Patrick Lefelon – HLN.be)