Een 30-jarige man van Turkse afkomst is zondag 25 oktober aangehouden in Antwerpen voor inbreuken op de wapenwet. De man vuurde eind september twee kogels af op de gevel van een café in de Brederodestraat. De man vertrouwde zijn verdediging toe aan Nevisis Advocaten.

Het incident speelde zich af in de nacht van 30 september op 1 oktober. Iets voor 4 uur ’s nachts werden in de Antwerpse Brederodestraat twee schoten gelost. Niemand raakte gewond, de dader had het er blijkbaar gemunt op de gevel van een café.

“De lokale recherche van politiezone Antwerpen startte meteen een onderzoek. Het parket Antwerpen vorderde een onderzoeksrechter. Onder meer aan de hand van beelden kwam een 30-jarige Turk in beeld”, vertelt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “Op 24 oktober heeft de lokale recherche de man aangetroffen en gearresteerd. Bij een huiszoeking werd kledij aangetroffen die verdachte ook op de beelden van de feiten droeg.”

Tijdens het verhoor bij de politie en later voor de onderzoeksrechter heeft de man de feiten toegegeven. Daarop besliste de onderzoeksrechter om de man aan te houden. Het is nog niet geweten wat het motief voor de schietpartij was. Daarover zal het verdere gerechtelijke onderzoek meer duidelijkheid moeten scheppen. (Bron: GVA.be – Foto: BFM- Frank Boelens)