De aanhouder wint… Meer dan 10 jaar nadat een man ervan werd verdacht betrokken te zijn bij een drugszaak, konden Mr. Vincent Andries en mr. Tim Smet van Nevisis Advocaten het Antwerpse hof van beroep overtuigen van het tegendeel.

Het hof volgde de redenering van de verdediging dat er sprake was van uitlokking en verklaarde de eerder opgelegde straf onontvankelijk.

Mr. Vincent Andries: “Het betreft een dossier waarin onze cliënt ervan verdacht werd om in 2009 betrokken te zijn geweest bij de invoer van 72 kg cocaïne en een poging tot invoer van 1.380 kg hasj. Door de jaren heen voerden we verschillende procedures om aan te tonen dat er hier sprake was van politionele uitlokking door enkele undercoveragenten. Het Hof van Beroep van Antwerpen heeft dit standpunt nu eindelijk aanvaard, waardoor de strafvordering niet-ontvankelijk werd verklaard. Zij waren van mening dat het niet was aangetoond dat onze cliënt al voor de contacten met de undercoveragenten bezig was met de invoer van drugs en dat hij dit alleen heeft gedaan na hier door hen te zijn aangezocht.”