Roel Van Hemert en Sherjill Mac Donald, twee Nederlandse oud-profvoetballers die ook voor enkele Belgische clubs speelden, richtten samen Real Soccer Management op. Zij begeleiden voetballers en coaches bij de uitbouw van hun carrière. Daarbij hebben ze regelmatig juridisch advies nodig. Daarvoor doet Real Soccer Management nu beroep op Nevisis Advocaten.

Bij iedereen die het Belgische voetbal een beetje volgt, doen de namen Roel Van Hemert en Sherjill Mac Donald zeker een belletje rinkelen. Roel Van Hemert (35) kreeg zijn opleiding bij de Nederlandse club Willem II. In België speelde hij in tweede klasse bij Antwerp en in de eerste klasse verdedigde hij de kleuren van Lierse en Waasland Beveren. Hij speelde daarna in ons land ook nog bij enkele clubs op een iets lager niveau waaronder Cappellen en Geel.

Sherjill Mac Donald (35) kwam als 16-jarige van Ajax naar Anderlecht. Hij speelde in Engeland voor West Bromwich Albion en in Duitsland voor Hamburg. In België scoorde hij belangrijke doelpunten voor Roeselare, Germinal Beerschot en Westerlo.

“Vanuit onze eigen ervaringen als profvoetballer leerde we het belang kennen van een goede begeleiding van jonge spelers. Zij komen vaak in een wereld terecht die ze onvoldoende kennen. Om de voetballers de kans te geven zich voor 100% te focussen op het sportieve ontzorgen wij hen door alles wat er komt kijken bij de uitbouw van een carrière uit handen te nemen”, leggen Roel Van Hemert en Sherjill Mac Donald uit.

“Real Soccer Management is een dynamisch managementbureau dat loopbaanbegeleiding biedt aan professionele voetballers, coaches en hun omgeving.  Wij zochten een betrouwbare partner die het volledige juridische luik van onze dienstverlening voor hun rekening kan nemen. Die hebben we met Nevisis Advocaten zeker gevonden”, zeggen Roel Van Hemert en Sherjill Mac Donald van Real Soccer Management.

“Wie het Belgisch voetbal een beetje volgt, weet dat er soms buiten de lijnen wel eens een juridische strijd wordt uitgevochten”, beseft advocaat Tim Smet die zich binnen Nevisis Advocaten specialiseerde in sportrecht. “Bij het onderhandelen van contracten of het afsluiten van afspraken tussen voetballers en clubs is het vandaag bijna noodzakelijk om goed op de hoogte te zijn van alle juridische en administratieve verplichtingen. Daar willen wij Real Soccer Management met veel plezier bij helpen. Wij zijn heel tevreden dat deze twee bekende oud-profvoetballers met zo’n staat van dienst in de Belgische voetbalwereld voor onze ervaring kiezen.”