Voor de correctionele rechtbank van Turnhout werd op 11.04.2018 en 12.04.2018 een grootschalig dossier behandeld, waarbij de beklaagden een oplichting voor ettelijke miljoenen euro’s werd verweten. Mter. ANDRIES en mter. SMET verdedigden de hoofdbeklaagde. Over het dossier kan u hiermeer lezen.

Het onderzoek, dat reeds in 2011 van start ging, spreekt over een vermeende fraude van maar liefst 85.000.000,00 EUR. In totaal waren er dan ook 240 burgerlijke partijen die in de procedure tussenkwamen, waardoor de zitting omwille van plaatsgebrek niet kon doorgaan in de rechtbank, doch in een aula van de gerechtelijke politie iets verderop in Turnhout. Na twee volle zittingsdagen was het dossier vandaag volledig behandeld, en een vonnis is er ten vroegste op 16 mei.

Naast gigantische schadevergoedingen die gevorderd werden vanwege de verschillende burgerlijke partijen, vorderde het openbaar ministerie tegen vier van de kopstukken, waaronder onze cliënt, een effectieve gevangenisstraf van maar liefst 5 jaar.