Op dag twee van de pleidooien van dè strafzaak die op dit ogenblik overal het voorpaginanieuws haalt, m.n. het proces rond de Kasteelmoord voor de correctionele rechtbank te Brugge, kwam vandaag mter. Els GAUQUIE in actie voor de burgerlijke partij Elisabeth GYSELBRECHT. Zij is de weduwe van slachtoffer Stijn SAELENS en de dochter van eerste beklaagde André GYSELBRECHT. 

Elisabeth GYSELBRECHT kwam zelf uitvoerig aan het woord, en werd daarnaast bijgestaan door haar advocaten mter. Luc ARNOU en mter. Els GAUQUIE, die een zeer gedetailleerd en genuanceerd pleidooi met betrekking tot de feiten brachten. Via deze link kan u een uitgebreid verslag van deze pleidooien nalezen.

Morgen zal het Openbaar Ministerie zijn rekwisitoor brengen en straffen eisen tegen de verschillende beklaagden, die vanaf daags nadien het woord krijgen om hun verdediging uiteen te zetten. Het gehele proces zal in ieder geval nog tot 02.03.2018 duren, waarna er een vonnisdatum bepaald zal worden, die ten vroegste één maand later zal zijn.