Op 21 september 2017 werd door de correctionele rechtbank te Mechelen een vonnis geveld in een dossier waarin 23 beklaagden zich hadden moeten verantwoorden voor hun lidmaatschap van een criminele organisatie.

De beklaagden werden beschuldigd van maar liefst zestien verschillende aanklachten, gaande van poging tot doodslag, mensenhandel, fraude, oplichting en diefstallen, doch het Openbaar Ministerie liet na om een duidelijke dagvaarding op te stellen. De correctionele rechtbank volgde dan ook de verdediging en besloot om de  strafvordering op dit punt onontvankelijk te verklaren. Meester Tim SMET en meester Evelien JACOBS stonden in dit dossier één van de beklaagden bij waartegen het Openbaar Minsisterie een effectieve gevangenisstraf van twee jaar en een fikse geldboete had gevorderd. De rechtbank besloot echter dat de strafvordering onontvankelijk was en sprak de beklaagde over de hele lijn vrij.

Het Openbaar Ministerie heeft de mogelijkheid om tegen dit vonnis hoger beroep aan te tekenen.