Op 22.09.2017 verscheen voor de Antwerpse rechtbank van eerste aanleg de zaak aangaande extreem pestgedrag uit juni 2017, waarbij een 13-jarige jongen na gedwongen deelname aan de zogenaamde ‘flauwvalchallenge’ het bewustzijn verloor, werd geslagen, en nadien tot twee maal toe in de Schelde werd gegooid. Deze feiten werden door één van de daders gefilmd, en nadien gedeeld op sociale media, waardoor de pestfilmpjes welig circuleerden op het internet. Voor de rechtbank diende één van de drie beklaagden, een 20-jarige jongeman, zich te verantwoorden. Beide andere beklaagden zijn minderjarig, en staan thans onder toezicht van de jeugdrechter. Mter. Tim SMET stond de burgerlijke partij bij.

Een video-reportage van VRT-News met betrekking tot de behandeling van de zaak kan u hier vinden. Het vonnis zal door de rechtbank worden uitgesproken op 29.09.2017.