Stefaan Depuydt behaalde zijn licentiaat in de rechten aan de UA in 1997. In 1998 behaalde daarbovenop hij een L.L.M. in International Business Law & Transactions aan de University of Hull. Tot 2007 doceerde hij aan de Universiteiten van Hull en Kent burgerlijk recht en handelsrecht in de brede zin, van contracten, eigendomsrecht, handelsovereenkomsten, tot mededingingsrecht, etc.

In 2007 ruilde Mr. Depuydt zijn academische loopbaan in voor de advocatuur en trad hij toe tot de balie van Dendermonde. Sindsdien specialiseert hij zich in het burgerlijk recht en handelsrecht, waaronder ook het ondernemingsrecht. In 2014 trad hij toe tot de balie van Antwerpen, waarna hij het Antwerpse kantoor versterkte.

Mr. Depuydt kan u bijstaan in alle burgerlijke, handelsrechtelijke en vennootschapsrechtelijke procedures. Na een opleiding als curator beschikt hij bovendien over een ruime expertise over insolventie en faillissementsrecht. Ten slotte is Mr. Depuydt onderlegd in het arbeids- en sociaal zekerheidsrecht, en dan vooral in procedures betreffende ontslag, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.